Jean-Christophe Piccard - Domaine Piccard

Regio
Lavaux

Tijdens ons eerste avontuur naar wijnfestival Salon des Alpes ontmoetten we deze gigant. Groots in postuur, wijn maken en in hart. 

Na een dag vol wijnproeven ging de afterparty voor friends & family door in de Alpen, waar we na een paar mooie flessen zijn toegestapt naar ‘JC’. De vraag, 'Do you have someone in Amsterdam?' werd met 'No' beantwoord, en voilà: de geboorte van Sebonsa.

De volgende dag reden we met trillende handen en voeten naar Domaine Piccard.

Verwelkomd met een boerse brunch (en natuurlijk wijn) vertelde JC over grootvaders en wijnstokken die gevoed en verwend worden met planten infusies volgens de cycli van de natuur, inclusief de maancyclus. Zo vinden mens, dier en plant samen een prachtige synergie op Domaine Piccard.

Gelegen in de met UNESCO-bekroonde wijngaardterrassen van Lavaux, Zwitserland, cultiveert de familie Piccard al sinds begin 1900 het land. Bij het betreden van de wijnkelder wordt dit duidelijk: geweldige portretten van grootvaders hangen tussen fascinerende memorabilia achter de wijnrekken. Vier generaties lang een tijdloze verbinding met het land en de bruisende, levende wijnstokken. 

We waren wat brak toen we de verhalen van JC in ons opnamen, gelukkig werkte het uitzicht op het meer van Genève en de zuivere lucht ontnuchterend. 

Jean-Christophe is een man van de aarde, het land staat op nummer één en wordt al meer dan tien jaar verbouwd zonder herbiciden, insecticiden of minerale meststoffen en profiteert van een rijke fauna en flora. Zijn wijnen hebben hun plaats verdiend onder de besten; van Grand Cru-onderscheidingen tot Gouden Medailles vertelt elke slok een verhaal van toewijding en traditie.

Bij Piccard floreren nu tien druivensoorten naast de traditionele Chasselas: Chardonnay, Gewürztraminer, Marsanne, Pinot Noir, Gamay, Plant-Robert, Gamaret, Garanoir, Syrah en Merlot.

Hier vind je de geweldige wijnen van Jean-Christophe.

No items found.
No items found.