WAT IS NATUURWIJN?

Alright, je bent nieuwsgierig geworden naar natuurwijn. Misschien heb je het voor het eerst geproefd met je nieuwe date, of liep je langs een natuurwijnwinkel en zag je al die prachtige labels staan. Hoe dan ook, één ding is zeker: je kan er (gelukkig) niet meer omheen.

Natuurwijn, ook wel vin natural genoemd, omarmt de puurheid van het natuurlijke proces. Met liefdevolle zorg en minimale interventie worden aan deze wijnen geen of slechts minimale toevoegingen gedaan, waardoor ze een warm en gezellig karakter hebben. De authentieke smaakervaring is ongeëvenaard, een pure expressie van het terroir waarop de druiven groeien.

In tegenstelling tot reguliere wijnen ondergaat het land geen behandeling met pesticiden, herbiciden of andere kunstmatige chemicaliën. Er heerst een diep respect voor het land, waarin zoveel mogelijk in harmonie wordt gewerkt. Ook tijdens het fermentatieproces wordt er minimaal ingegrepen en toegevoegd, waardoor de druiven hun natuurlijke smaak behouden.

Een vraag die vaak gesteld wordt, is of er sulfiet is toegevoegd aan de wijn. Sulfiet zit van nature al in wijn, ook als je niks toevoegt. Natuurwijnboeren mogen minimale hoeveelheden toevoegen, soms is dat simpelweg nodig om de kwaliteit van de wijn te waarborgen. 

Technische termen zoals sulfiet, biologisch en biodynamisch kunnen wellicht verwarrend zijn. Bij Sebonsa staan we klaar om al je vragen te beantwoorden. Onze passie voor natuurwijn delen we graag, dus stel gerust vragen en ontdek het prachtige pad van natuurwijn.

Wij zijn vereerd en trots op onze wijnmakers. Het is geweldig om te werken met mensen die hun ambacht serieus nemen en met liefde verspreiden.
Dé tip? Ga zoveel mogelijk (verantwoord) proeven! Gelukkig hebben we een prachtig portfolio aan wijnen, klik hieronder om naar onze shop te gaan.