Emilien Revers - Raisin Sauvage

Regio
Alsace

Als The New Kids On The Natural Wine Block betraden we in 2021 vol overtuiging Mesjogge. Tijdens onze zoektocht naar wijnmakers om aan ons portfolio toe te voegen, ontdekten we al snel dat bijna elke wijnmaker reeds geïmporteerd werd (lees: iedereen).

Plotseling stond daar Rémi van Les Vins Pirouettes. Hij vertelde over zijn bijzondere vriend Emilien Revers: een wijnmaker met punk spirit, toegewijd aan passie, doorzettingsvermogen en het trouw blijven aan eigen visie. Na het zien van de foto’s van flessen met prachtige labels waren we verkocht!

Gelukkig hoorden we nét voordat we naar Frankrijk vertrokken iets terug. Bij aankomst in de prachtige Elzas werden we verwelkomd met de meest innovatieve DIY barbecue ooit: wat bakstenen, takken en de lekkerste worstjes op een rooster. Dat is nu SEBONSA x Raisin Sauvage traditie.

Emilien’s avontuur begon met négoce (gekochte druiven) van vrienden met wijngaarden en druiven van verlaten percelen in de Elzas. Het verhaal gaat dat bij een ruzie tussen erfgenamen in de Elzas druiven niet mogen worden geplukt tot de ruzie is opgelost, wat zorgt voor verwilderde grond vol druivenstokken. Vandaar de naam Raisin Sauvage: wilde druiven.

Tegenwoordig bezit Emilien 2.3 hectare met Riesling, Sylvaner, Pinot Gris, Pinot Blanc en Gewürztraminer. Een man van experimenteren en zijn energieke, kleurrijke wijnen zijn net zo avontuurlijk als hijzelf; elk moment met Emilien is er een voor in de boeken. Misschien ken je de virale video van onze lieve Justin in de regen voor Twee Prinsen, een klassieker à la Emilien. En onze eerste, heerlijke Sebonsa cuvée is in samenwerking met Emilien: een gedurfde Pinot Noir met deels schilcontact op Gewürztraminer!

Ontdek hier de heerlijke wijnen van Emilien, een genot voor het oog en de ziel.

No items found.
No items found.